event
event

Castell de Sant Ferran de Figueres

Situat sobre un turó, al final de la Pujada del Castell, és una fortificació militar de grans dimensions construïda al segle XVIII sota les ordres de diversos enginyers militars. Ocupa una superfícies de 32 ha. Dins un perímetre de 3120 metres, i en les cisternes situades sota el pati d’armes hi caben 10 milions de litres d’aigua. El Castell de Sant Ferran, que tenia una capacitat per a 6.000 homes, és un element patrimonial de primer ordre, el monument de majors dimensions de Catalunya i la fortalesa més gran del segle XVIII amb baluards d’Europa.

Dalí a l’Empordà

El Teatre-Museu Dalí de Figueres, l’objecte surrealista més gran del món, ocupa l’edifici de l’antic Teatre Municipal, construcció del segle XIX destruït a la fi de la Guerra Civil. Sobre aquestes ruïnes, Dalí va decidir crear el seu museu.
L’actual Casa-museu de Portlligat va ser l’única casa estable de Salvador Dalí; el lloc on va viure i treballar habitualment fins que el 1982, amb la mort de Gala, va fixar la seva residència al Castell de Púbol.
A la casa es poden diferenciar tres àmbits: on transcorria la part més íntima de la vida dels Dalí, l’Estudi amb multitud d’objectes relacionats amb l’activitat artística; i els espais exteriors, especialment pensats per a la vida pública.
Castell Gala Dalí de Púbol, obert al públic des del 1996, permet descobrir un edifici medieval on Salvador Dalí va materialitzar un desbordant esforç creatiu pensant en una persona: Gala, i en una funció, un lloc adient per al descans i el refugi de la seva esposa. El pas del temps va determinar la transformació d’aquest espai, entre 1982 i 1984, en el darrer taller de Salvador Dalí i en el mausoleu per a la seva musa.

Els aiguamolls

Els aiguamolls empordanesos són uns dels espais naturals de Catalunya on s’observa una major varietat d’espècies animals. En el cas de les aus migratòries, aquestes zones tenen una gran importància com a indret de refugi i descans, fet que els confereix un interès internacional.

La suavitat i bellesa del paisatge, doncs, units a una exhuberància biològica gairebé única, atorguen a aquests espais humits prou capacitat d’atracció perquè siguin molts milers els visitants que cada any s’hi acosten. A banda de les tasques de manteniment i recuperació dels hàbitats, són també destacables el projectes de reintroducció d’algunes espècies desaparegudes a la zona, en ocasions també extintes o amb poblacions molt precàries al conjunt del país.

Les ruines d’Empúries

Un dels jaciments arqueològics més importants de Catalunya. Antic port, les successives ciutats grega (Emporion) i romana (Emporiae) van ser la porta d’entrada de les cultures clàssiques a la Península Ibèrica: les restes conservades en són un privilegiat testimoni.

Durant l’estiu s’organitzen visites teatralitzades i visites per a famílies en diferents idiomes.

Monestir de St. Pere de Rodes

L’element més important del monument és l’església, obra cabdal i única en el seu tipus dins del romànic català. La nau central de la basílica és d’una riquesa decorativa i grandiositat excepcionals. Els capitells, de tipus califal, són de tradició coríntia o amb entrellaços i estan considerats entre les millors peces escultòriques del s.XI.

També són destacables la torre de defensa (s. X reformada s. XIV) i el campanar (finals s. XI) així com els 2 claustres superposats i les restes de decoració pictòrica mural.